Managed hosting door True

IBM levert eerste portaal-technologieën

Automatiseerder IBM heeft de resultaten aangekondigd van zijn portaalstrategie. De technologie gaat door het leven onder de naam Enterprise Information Portal (EIP) en behelst het fundament voor gegevenstoegang en integratie van verschillende IT-systemen. EIP stelt partners in staat specifieke portalen te bouwen.

De portaal-technologie komt eind november op de markt. Het stelt bedrijven in staat informatie uit uiteenlopende bronsystemen - van bedrijfsapplicaties en analysesystemen tot gestructureerde en ongestructureerde databases - bij eindgebruikers op het scherm te krijgen. Om dit te bereiken, levert IBM een uitgebreide set api's (application program interface) om vanuit het portaal toegang te krijgen tot verschillende softwarepakketten.
Daarnaast biedt het bedrijf tools voor het ontwikkelen van portalen, en zogenoemde connectoren voor de toegang tot verschillende soorten gegevensbronnen. Partners of klanten kunnen die connectoren ook zelf bouwen voor hun bedrijfseigen gegevensopslag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.