Oracle en Siemens samen in directories

Oracle en Siemens bundelen hun krachten om producten te ontwikkelen die verbonden zijn met centrale data-indexen (directories). Deze samenwerking moet uiterlijk juni volgend jaar de eerste programmatuur opleveren, aldus Oracle.

Onderzoeksbureaus schatten de potentiële waarde van de markt voor zogenoemde meta-directories op zestig miljoen dollar. Dergelijke indexen verbinden meerdere, tot op heden gescheiden lijsten met elkaar, bijvoorbeeld mobiele telefoonnummers en email-adressen.
Databankleverancier Oracle rekent op een forse groei van die markt, mede doordat de gang naar Internet en online-toepassingen nog altijd momentum wint. "Het is van groot belang om informatie over klanten, werknemers en wat niet al in één plaats te bewaren en bij te houden", zegt Jeremy Burton, vice-president server-marketing bij Oracle.
Siemens heeft al een sterke positie in de markt voor meta-directory-software. De potentiële omzet uit bijbehorende diensten voor opzet en beheer zou echter zes keer zoveel kunnen zijn als de omzet uit de programmatuur alleen. Samen met Oracle bouwt het Duitse bedrijf zijn aanbod op dit gebied nu uit om grote bedrijven, telecom-ondernemingen en Internet-leveranciers te benaderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.