AMD voert strijd tegen Pentium III op

De strijd tussen AMD en Intel zal deze maand nog een feller karakter krijgen. Niet alleen heeft AMD onlangs de prijzen voor zijn Athlon-processoren verlaagd, de chipproducent komt binnenkort ook met een 750 MHz-uitvoering.

Die nieuwe, snellere Athlon moet de snelheidskroon weer uit Intels handen wringen. AMD had even een voorsprong door als eerste een 700 MHz-chip uit te brengen. Dit dwong Intel zijn Coppermine-processor aanzienlijk eerder uit te brengen dan oorspronkelijk gepland.
Deze Pentium III-variant kwam direct uit op kloksnelheden van 700 en 733 MHz, maar is vooralsnog alleen in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar. Uit tests van het gerenommeerde PC-tijdschriftPCM en diverse hardware-websites blijkt dat de Athlon qua prestatieniveau hoger scoort dan de Pentium III.
Intel is nu een prijzen-oorlog begonnen en probeert onder het prijsniveau van AMD te duiken. Die concurrent laat dat echter niet op zich zitten. Op dit moment valt de vergelijking prijs/prestatie gunstig uit in het voordeel van de Athlon. Intel staat echter klaar om in december de prijzen voor zijn Pentium III-varianten weer aan te passen.
Analist Michael Slater van marktanalysebureau Microdesign Resources voorziet een omvangrijke veldslag. AMD heeft momenteel de geavanceerdste chip-technologie in huis, maar Intel heeft een groter marktaandeel en versnelt nu de levenscyclus van zijn processoren, aldus Slater.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-08T00:00:00.000Z Redactie Computable