EU bestudeert uitspraak rechter Jackson

De Europese Unie (EU) buigt zich over de 'findings of fact' van de Amerikaanse rechter Thomas Penfield Jackson in de zaak Justitie versus Microsoft. "We hebben het oordeel echter nog niet ontvangen", aldus een woordvoerder van de uitvoerende Europese Commissie (EC).

"Natuurlijk zullen we het document uitvoering bestuderen. In het algemeen geven we echter geen commentaar op beslissingen van buitenlandse gerechtshoven. Maar we volgen vanzelfsprekend wel de ontwikkelingen op het gebied van antitrust-wetgeving en beleid daarvoor in de Verenigde Staten (VS)."
Gezagsdragers van de EU en de VS onderhouden al geruime tijd contact over deze zaak. Dit valt onder bestaande transatlantische overeenkomsten. "Deze rechtszaak bevindt zich onder de kwesties die regelmatig besproken worden op diverse niveau's tussen afgevaardigden in Brussel en Washington."
De EC begon aanvankelijk aan een eigen antitrust-onderzoek naar de marktpositie en praktijken van Microsoft. Dat initiatief is na enkele maanden afgeblazen, om dubbelwerk ten opzichte van Justitie in de VS te voorkomen. "Wij vertrouwen erop dat de Amerikaanse autoriteiten deze zaak zullen behandelen met het wereldwijde belang voor ogen", aldus de woordvoerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-08T00:00:00.000Z Redactie Computable