Justitie VS overweegt splitsing én schikking

Het Amerikaanse ministerie van Justitie ziet de overwinning in de antitrustzaak tegen Microsoft al gloren. Het overheidsorgaan overweegt nu de softwareleverancier in stukken op te breken, maar houdt ook de mogelijkheid van een schikking nog open.

Dit zei hoofdofficier van Justitie Joel Klein vandaag. Het opbreken van Microsoft is één van de mogelijke oplossingen die Justitie voorstaat indien het de rechtszaak wint. "Dat zit zeker in het bereik, maar we evalueren een hele hoop oplossingen", aldus Klein.
Hiermee uit de hoofdofficier voor het eerst de officiële bevestiging dat Justitie dit paardenmiddel serieus overweegt als sanctie voor Microsoft. Aan de andere kant verklaren beide partijen in dit juridische geschil dat zij nog altijd bereid zijn de zaak te schikken.
Het bereiken van een gemeenschappelijk acceptabele uitkomst zal nu voor Microsoft echter aanzienlijk moeilijker zijn dan voor Justitie. Het ministerie ziet namelijk het merendeel van zijn aanklachten gesteund in de officiële opininie van Jackson.
De aangeklaagde softwareleverancier verwijst optimistisch naar één enkele alinea (408) in het lijvige document waarin de rechter erkent dat Microsoft wel voor enige innovatie heeft gezorgd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-08T00:00:00.000Z Redactie Computable