Lucent ontslaat 1680 BCS-medewerkers

Lucent Technologies snijdt in zijn organisatie door 1680 banen te schrappen. Dat is ongeveer 1 procent van het totale personeelsbestand van het netwerkbedrijf.

De geplande ontslagen zullen vallen bij de divisie voor Business Communications Systems (BCS). Die afdeling levert apparatuur en software voor kantoortelefonie-systemen. BCS is tevens de tak die de winstgroei het meest afremt, aldus Lucent. De totale winst steeg 23 procent in het afgelopen vierde kwartaal, terwijl de verkoop van BCS gelijk bleef.
Dit is de grootste ontslagronde bij Lucent sinds het bedrijf zich verzelfstandigde van telecomgigant AT&T. Analisten stemmen in met deze amputatie van niet goed presterende onderdelen.
De netwerkleverancier wil ongeveer 1200 banen verspreid over de Verenigde Staten opheffen door onder zevenduizend technici vrijwilligers te vinden die zelf ontslag willen nemen. De meeste van die werknemers komen volgens woordvoerder Bill Price in aanmerking voor volledig pensioen en twee jaar doorbetaling van salaris als gouden handdruk.
Vervolgens zullen de ongeveer tweehonderd managers die deze mensen leiden ontslagen worden. Nog eens 240 werknemers in Arizona en veertig in Maryland zullen hun baan verliezen. Lucent telt wereldwijd in totaal 153 duizend werknemers, waarvan 35 duizend onder BCS vallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable