Bèta van Netware 5.1 met NDS verkrijgbaar

Novell heeft de publieke bèta uitgebracht van zijn netwerkbesturingssysteem Netware 5.1. Deze software, voorheen bekend onder de codenaam Cobra, is de eerste uitvoering van Netware die de directory-diensten NDS als geïntegreerd onderdeel heeft.

Versie 5.1 heeft het onlangs uitgekomen NDS 8 ingebouwd en kan daarmee dus ook Internet-informatie opslaan in zijn directory-structuur. NDS 8 kan volgens de leverancier een maximum van een half miljard objecten (informatie-blokken) bevatten.
Volgens productmarketeer Michael Bryant is het nieuwe Netware een forse vooruitgang ten opzichte van voorganger 5.0. Die mening baseert hij vooral op drie verbeteringen: de betere beheerbaarheid dankzij de integratie met NDS, de uitgebreide web-functionaliteit en de nieuwe positionering als applicatie-server.
Novell rust zijn besturingssysteem namelijk uit met extra software. Daaronder bevinden zich de standaard-editie van IBM's Websphere Application Server 3.0, de instap-uitvoering van diens Websphere Studio 3.0, Netscape's Enterprise Webserver en een licentie voor vijf gebruikers voor de Oracle 8i-databank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.