Tivoli stort zich op service-aanbieders

Tivoli Systems, de netwerkbeheerpoot van IBM, kondigt een reeks strategische samenwerkingsverbanden met andere IT-bedrijven aan. De belangrijkste daarvan is een overeenkomst met producent van netwerkcomponenten Cisco.

Alle nieuwe partnerschappen zijn samengebracht onder één paraplu: de Service Provider Business Unit (Spbu). Daarmee hoopt het bedrijf zijn aandeel in de markt van de service-aanbieders aanmerkelijk te vergroten. Behalve de samenwerkingsverbanden kondigde Tivoli in dit verband ook nieuwe beheersoftware aan, en een investering van vijfhonderd miljoen dollar over de komende drie jaar.
De nieuwe divisie Spbu huisvest zo'n vierhonderd software-ingenieurs, die allen worden opgeleid tot dienstverleners vertrouwd met de nieuwe software. Onder de naam 'Net Generation' heeft Tivoli een nieuw softwarepakket ontwikkeld voor de service-aanbieder-markt. Dat pakket bevat grotendeels nieuwe programma's, aangevuld met 'opgeschaalde'enterprise-software.
Behalve met Cisco gaat de IBM-dochter partnerschappen aan met bedrijven als Applied Digital Access, Crosskeys Systems, Newbridge Networks, Open Networks Engineering en TT1 Telecom. Al deze bedrijven zullen gebruik maken van Tivoli's software. Tivoli zal op zijn beurt de telefonie- en netwerk-kennis van zijn nieuwe partners benutten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-09T00:00:00.000Z Redactie Computable