Ook IBM gaat op iMac-toer met zijn Eon

IBM lanceert begin volgend jaar een nieuwe reeks PC's die stijlvoller, eenvoudiger en 'legacy-vrij' zijn. Hiermee volgt het computerbedrijf de lijn die concurrenten Compaq, Hewlett-Packard, Dell en Toshiba ook inzetten. De PC-industrie hoopt het succes van Apple's iMac-computer te emuleren.

IBM's nieuwe machines zullen geen 'legacy'-technologieën bevatten, zoals parallelle en seriële poorten. De modellen variëren op diverse punten. Sommige machines zullen voorzien zijn van ingebouwde, platte beeldschermen. Andere types zullen niet geleverd worden met Microsofts schier-alomtegenwoordige PC-besturingssysteem Windows.
De aanstaande IBM-serie draagt de codenaam Eon (edge of network) en is ook uitgerust met software en hardware die het beheren en aansluiten op netwerken moet vereenvoudigen. Daarmee zijn de Eon-computers een combinatie van IBM's netwerkcomputers (genaamd Network Station), domme terminals en laptop-PC's (Thinkpad geheten).
Ondertussen heeft Hewlett-Packard zijn e-PC aangekondigd, heeft Dell zijn Webster onthuld en komt Compaq morgen met een nieuwe stijlvolle, 'legacy-vrije' PC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-09T00:00:00.000Z Redactie Computable