Apple wint slag in strijd over iMac-ontwerp

Apple heeft een belangrijke slag gewonnen in zijn strijd tegen het kopiëren van het vooruitstrevende iMac-ontwerp door andere PC-fabrikanten. Het federale gerechtshof in San Jose heeft een voorlopig verbod uitgevaardigd op het vervaardigen, distribueren en verkopen van de E-power PC's van Future Power en Daewoo.

Deze bedrijven waren door Apple aangeklaagd omdat hun E-power PC wat betreft het uiterlijk niet meer dan een schaamteloze kopie zou zijn van de iMac.
Het negen pagina's tellende voorlopige vonnis kan ook gevolgen hebben voor andere PC-fabrikanten die een computer op de markt willen brengen met een vergelijkbaar ontwerp. Juridische deskundigen wijzen erop dat voor het eerst een rechter heeft bepaald dat voor het uiterlijk van een computer wel degelijk wettelijke beschermingsbepalingen bestaan.
In september had de districtsrechtbank van de Japanse hoofdstad Tokyo het Japanse bedrijf KK Sotec al verboden zijn eOne-PC's nog langer te produceren en te verkopen. Ook dat bedrijf was door Apple voor de rechter gesleept vanwege plagiaat van het iMac-ontwerp.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.