Ballmer: Microsoft zal niet stoppen

Microsoft zal geen compromissen sluiten die het innoveren van zijn producten belemmeren. Dit verklaart president Steve Ballmer in een stuk dat hij heeft opgesteld voor de Wall Street Journal.

"Wij willen dit geschil nog steeds op een eerlijke en verantwoordelijke manier oplossen. Maar we kunnen niet ingaan op de eisen van de overheid dat we in wezen moeten stoppen te luisteren naar wat de markt wil. Microsoft zal niet stoppen met het innoveren van producten."
Ballmer hamert in het artikel op Microsofts innovatie - ten behoeve van de consument - waar de softwareleverancier het grootste deel van het lopende antitrustproces aan heeft opgehangen. "Als we Internet Explorer scheiden van Windows, negeren we de belangrijkste recente ontwikkeling op computergebied: Internet."
De Microsoft-president noemt als grootste, nieuwe bedreigingen dan ook het 'open source' besturingssysteem Linux, de voortdurende groei van online-dienst America Online en de toenemende beschikbaarheid van risicokapitaal voor startende Internet-bedrijven.
Al met al slaat de bevlogen topman een andere toon aan dan Microsoft-grondlegger Bill Gates, die in zijn eerste officiële reactie vrij timide reageerde. Ondertussen richt de aangeklaagde softwarefirma zich in toenemende mate op de publieke opinie. Zo gebruikt Ballmer zijn zevenjarige zoon in een interview met deNew York Times als referentiekader voor de correctheid van Microsofts praktijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-10T00:00:00.000Z Redactie Computable