Justitie kan direct naar Hooggerechtshof

Het Amerikaanse ministerie van Justitie kan de rechtszaak tegen Microsoft in één keer naar het Hooggerechtshof brengen. Daarmee zou het een langdurig proces van hoger beroep kunnen vermijden.

vestigt de aandacht op een nogal obscure wet die het mogelijk maakt federale gerechtshoven te passeren om een zaak direct voor het Hooggerechtshof te brengen. Die zogeheten Antitrust Expediting Act geeft dat hoogste hof echter ook de mogelijkheid een antitrustzaak terug te verwijzen naar de normale route van hoger beroep.
Diezelfde wet verhindert Microsoft er in dit geval van al in hoger beroep te gaan vóórdat rechter Thomas Penfield Jackson tegenmaatregelen heeft voorgesteld. Het is echter nog niet zeker of Justitie de Expediting-wet zal aanwenden om de totale rechtspraak te bekorten.
Juristen zijn van mening dat het ministerie het in ieder geval zal proberen. Het grote voordeel van een versnelling van de rechtsgang is aantrekkelijk. Analisten speculeren al maanden dat een eventuele veroordeling van Microsoft wellicht niet meer valide zal zijn tegen de tijd dat er een definitieve uitspraak is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-10T00:00:00.000Z Redactie Computable