Akamai scoort fenomenale beursgang

De beursgang van Akamai Technologies is opvallend winstgevend verlopen. De aandelenprijs voor dit Internet-versnellingsbedrijf is op de eerste beursdag al 458 procent gestegen ten opzichte van het startpunt op 26 dollar.

Hiermee staat Akamai op de vierde plaats in de ranglijst voor snelste procentuele stijgingen ooit op de eerste handelsdag na een beursgang. Het bedrijf wist nog extra fondsen binnen te slepen door voor de beursgang zowel het geplande aantal aandelen als de startprijs te verhogen.
In eerste instantie zou Akamai zes miljoen aandelen uitbrengen voor zestien tot achttien dollar per stuk. Dat zou een financiële injectie van ongeveer 108 miljoen dollar moeten opleveren. Dit is echter aangepast naar negen miljoen aandelen voor 26 dollar per exemplaar. Daarmee heeft de onderneming 234 miljoen dollar verkregen.
Akamai biedt software voor het versnellen van Internet-verbindingen aan de kant van de backbone. Het bedrijf ontwikkelt zijn technologie onder meer in samenwerking met netwerkleverancier Cisco en Microsoft.
Die twee bedrijven hebben samen met Apple in juni en september dit jaar een totaal van 76,5 miljoen dollar geïnvesteerd in Akamai. De genoemde ondernemingen zijn tevens klanten van Akamai, net zoals Yahoo en CNN.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-01T00:00:00.000Z Redactie Computable