Versatel zakt verder in de rode cijfers

Versatel heeft in het afgelopen derde kwartaal een verlies van ongeveer tachtig miljoen gulden gedraaid op een omzet van 39 miljoen gulden. In dezelfde periode vorig jaar lagen die cijfers op twintig miljoen gulden in de min op ruim tien miljoen gulden omzet.

Het beursgenoteerde telecombedrijf is zelf zeer verguld met zijn omzetgroei van ongeveer 285 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Vergeleken met het voorgaande tweede kwartaal is eveneens sprake van omzetgroei.
Het sterk toegenomen verlies komt onder meer voort uit de dochters Zon.net en Svianed, alsook een financieringsovereenkomst met Nortel. Zonder die factoren bedraagt het verlies van Versatel 'slechts' 61,3 miljoen gulden.
Het telecombedrijf spreekt van een significante verbetering, aangezien het zijn verlies in het derde kwartaal afzet tegen de 109,8 miljoen gulden die het in het vorige tweede kwartaal van dit jaar verloor. Over het beperkte verlies van twintig miljoen gulden in de derde periode van 1998 rept het persbericht niet.
De onderneming werkt hard aan het uitbreiden van zijn glasvezelnetwerk in de Benelux-landen. Inmiddels is 42 procent van de omzet afkomstig uit data- en Internet-diensten. In het voorgaande kwartaal van dit jaar lag dat nog op 25 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-02T00:00:00.000Z Redactie Computable