ASMI weet uit de rode cijfers te komen

ASM International is sinds het derde kwartaal dit jaar weer uit de rode cijfers. De fabrikant van apparatuur voor chipproductie boekte in de eerste twee kwartalen van zijn fiscale jaar verlies.

Asmi behaalde in de afgelopen derde periode een nettowinst van 15,5 miljoen gulden op een omzet van 246 miljoen gulden. Dat lag in dezelfde periode vorig jaar op 5,4 miljoen gulden in de min op 135 miljoen gulden omzet.
Voor de negen maanden dat het fiscale jaar 1999 nu loopt, heeft het bedrijf een bescheiden winst van 1,9 miljoen gulden gedraaid. Dat lag tot voor kort nog heel anders. In het eerste kwartaal moest Asmi een verlies van 25,8 miljoen gulden slikken op een omzet van 116 miljoen gulden. In het tweede kwartaal wist het een lichte winst te boeken, maar die kon het eerdere verlies niet goedmaken.
Nu staat Asmi er beter voor; het heeft voor 290 miljoen gulden aan nieuwe orders binnengekregen. De hardwarefabrikant verwacht dat de huidige groeiende lijn voor zijn financiële resultaten zal aanhouden voor de rest van het jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.