Microsoft en Corel bieden online-kantoor

Microsoft heeft veertien partners aangetrokken om het gebruik van zijn kantoorsoftware Office 2000 via Internet mogelijk te maken. Ook softwareleverancier Corel bewandelt met zijn Wordperfect 2000-pakket de route van een asp (application service provider).

Online-toegang tot de functionaliteit van Office zal vijftig tot vijfhonderd dollar per maand kosten. De exacte prijs is afhankelijk van de extra diensten die Microsofts partners zullen bieden in combinatie met dit zogenoemde Office Online.
Concurrent Corel werkt samen met Futurelink en vraagt een relatief bescheiden tien dollar per maand. Microsoft heeft onder meer Qwest Communications, British Telecom en Concentric Networks aangetrokken. De meeste van deze partners willen hun Office-diensten in de loop van de komende zes maanden uitrollen.
De softwareleverancier zelf begint in de eerste helft van volgend jaar aan het bieden van Internet-Office via zijn mkb-website bCentral. In Groot-Brittannië zet British Telecom (BT) nog dit jaar een proefproject op.
De verwachting is echter dat het online-huisvesten van applicaties in Europa nog niet zo snel terrein zal winnen. "Wij menen dat het in de loop van de komende paar jaar populair zal worden", erkent marketingmanager Jeremy Gittins van Microsofts Britse tak. BT is nog wat terughoudender en wacht eerst de resultaten van het testproject af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-10T00:00:00.000Z Redactie Computable