Microsoft ruimt veld in chat-oorlog

Microsoft lijkt zijn strijd om 'instant messaging' tegen America Online (AOL) op te geven. De softwareleverancier verklaart dat de nieuwe versie van zijn Instant Messenger-applicatie (IM) niet langer contact zal bieden met de AOL Instant Messenger (AIM). De nieuwe IM komt volgende week uit.

De door Microsoft geschapen interoperabiliteit leidde juist tot het uitbreken van de chat-oorlog. AOL beschuldigde de Windows-leverancier van inbreuk op zijn chat-netwerk en schending van zijn gebruikersbestand.
De algemene opinie was opvallend genoeg in het voordeel van Microsoft. Directe chat is een communicatievorm die net zoals email universeel zou moeten zijn, aldus de consensus. De twee bedrijven raakten vervolgens verwikkeld in een technologische strijd van het blokkeren en de-blokkeren van de interoperabiliteit.
Microsoft staat nu echter op het punt om het bijltje erbij neer te gooien. Een enkele analist speculeert dat dit wel eens een eerste stap in een minder confronterende Microsoft-strategie zou kunnen zijn, als gevolg van het strenge oordeel over de werkwijze van het bedrijf van rechter Thomas Penfield Jackson.
Managers van het softwarebedrijf zelf geven een andere reden. "AOL blokkeert ons nu door gebruik te maken van een fout in de AIM-client die voor een buffer-overloop zorgt. Wij willen onze gebruikers niet blootstellen aan een dergelijk beveiligingsrisico. Op dit moment onderzoeken we of er iets aan te doen valt", aldus Deanna Sanford, productmanager voor het Microsoft Network (MSN), waar de IM onder valt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-11T00:00:00.000Z Redactie Computable