Bea telt miljoenen neer voor Java-bedrijf

Bea Systems betaalt honderd miljoen dollar voor de overname van het jonge Java-bedrijf Theory Center. Die onderneming maakt Java-objecten waarmee gebruikers websites voor elektronische handel kunnen opzetten.

Middleware-leverancier Bea wil met deze technologie de strijd opvoeren tegen concurrenten als IBM, Microsoft, Oracle en Sun Microsystems. De inzet is een dominante positie in de opbloeiende markt voor applicatie-dienstverleners (asp, application service provider).
Onderzoeksbureau Forrester voorspelt dat die markt in het jaar 2002 een omzet van twee miljard dollar zal genereren. Diverse grote en minder grote IT-bedrijven storten zich dan ook hals over kop op het huisvesten van applicaties en het bieden van een toegevoegde waarde daarbij.
De voorgefabriceerde brokken Java-code van Theory geven bedrijven de mogelijkheid hun klanten, werknemers, toeleveranciers en partners met elkaar te verbinden. Die componenten zijn gebaseerd op de Enterprise Javabeans-technologie van Sun.
Volgens analist Anne Thomas Manes van onderzoeksbureau Patricia Seybold Group is Bea de eerste leverancier van applicatieservers die een bedrijf opkoopt dat 'prefab' code fabriceert. "Bea kan nu naar een klant gaan en zeggen: Wij hebben het raamwerk en de componenten voor het snel opbouwen van een e-handelssite.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-11T00:00:00.000Z Redactie Computable