Compaq richt zijn iPaq op bedrijven

Compaq lanceerde gisteren zijn slanke, laaggeprijsde Internet-PC voor het bedrijfsleven. Hiermee haakt het bedrijf in op de woorden van president Michael Capellas, die meent dat zware PC's het onderspit zullen delven.

Dit zei de nieuwe topman vorige week tijdens zijn bezoek aan Nederland. Op dat moment wou Compaq nog geen details onthullen. Al snel deden verhalen de ronde over een aanstaand slank Internet-apparaat. Het bestaan van die machine, genaamd iPaq, is nu officieel bevestigd.
Die Internet-PC kost minimaal vijfhonderd dollar. Hij is wat betreft zijn uiterlijk beïnvloed door Apple's consumentenmachine iMac. De iPaq is verkrijgbaar in twee reeksen: de ene 'legacy-vrij' en de andere mét oudere technologieën als PCI-, PS/2- en parallelle aansluitingen voor randapparatuur. Beide versies zijn bijna twee keer zo klein als een traditionele PC.
Compaq-president Capellas omschrijft dit nieuwe apparaat als 'seriously cool stuff' in een enthousiaste interne email aan zijn werknemers. Hij verwacht dat de iPaq het komende jaar goed zal zijn voor 15 procent van Compaqs PC-verkoop. "Binnen twee tot drie jaar is er een verschuiving. Daarna zal 50 tot 60 procent van de massaverkoop bestaan uit apparaten als deze."
Verder komt de computerfabrikant in het eerste kwartaal van volgend jaar met een website voor het contact tussen bedrijf en IT-professional. Dat portaal biedt aanpasbare mogelijkheden voor de weergave van persoonlijke, op de professie gerichte informatie en diensten. Compaq werkt samen met onder meer American Express, Siebel, Cmgi, Microsoft en Intel om die diensten te verzorgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-11T00:00:00.000Z Redactie Computable