Sun en Sony verbinden Jini met Havi

Sun Microsystems werkt samen met Sony aan het combineren van zijn netwerk-technologie Jini met het communicatie-protocol Havi voor consumentenapparaten. De elektronica-gigant zal Jini gebruiken om Havi-compatibele audio/video-producten met elkaar te verbinden.

Daarnaast zullen de twee bedrijven ook informatie en diensten bieden voor netwerken van toekomstige huis-, tuin- en keukenapparatuur. De onderliggende software, genaamd Home Gateway Access, is ook gebaseerd op Java en moet dergelijke thuisnetwerken verbinden met Internet.
Sony roemt al geruime tijd de mogelijkheden van zijn Playstation 2 als systeem voor Internet- en informatie-toegang. Die aanstaande spelcomputer is dan ook standaard uitgerust met een dvd-speler, USB-poort en PC-card-aansluiting (Pcmcia).
Overigens was Sun al betrokken bij een Havi-samenwerkingsproject van Sony en Philips. Dit maakten de drie eerder dit jaar bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-11T00:00:00.000Z Redactie Computable