Schaarste treft nieuwste Pentium III

PC-fabrikanten kampen met de slechte verkrijgbaarheid van Intels nieuwste Pentium III-processoren. De chipproducent kondigde zijn zogenoemde Coppermine-chips twee weken geleden aan, maar heeft de productie nog niet op niveau weten te krijgen.

De schaarste betreft vooral de uitvoeringen met kloksnelheden van 700 en 733 MHz. Het zijn ironisch genoeg juist die twee varianten waarmee Intel wou terugslaan naar concurrent AMD die de snelheidskroon in handen kreeg met zijn 700 MHz Athlon-processor.
Volgens de oorspronkelijke planning wou Intel de 733 MHz Pentium III pas over enkele maanden uitbrengen. De druk van AMD's Athlon heeft echter roet in het eten gegooid. Intel-woordvoerder George Alfs wijst er op dat bijvoorbeeld Dell al PC's verkoopt met de 700 MHz-chip en dat Micron Electronics de 733 MHz-chip levert.
"De vraag is behoorlijk groot, maar we hebben veel producten geleverd op alle snelheden", aldus Alfs. De chipproducent meldde vorige week dat het afgelopen kwartaal enkele honderdduizenden van de nieuwe processoren had geproduceerd. Dat aantal moet dit kwartaal aanzienlijk stijgen, beloofde Intel toen.
Het huidige tekort aan de twee topmodellen van de Pentium III-lijn is niet ernstig genoeg om de financiële resultaten van PC-fabrikanten te beïnvloeden. Toch zorgt het voor irritatie, vooral met het oog op de verkoop in de snelnaderende kerstperiode, die in de Verenigde Staten over twee weken begint met Thanksgiving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable