Suns kantoorsoftware Starportal komt later

De online-kantoorsoftware Starportal van Sun Microsystems komt pas in de zomer van volgend jaar uit. Dit meldt nieuwsdienst Reuters. Volgens de oorspronkelijke planning had het Internet-portaal dit jaar nog gereed moeten zijn.

Sun zelf zegt nog wel op schema te liggen voor de lancering van zijn Staroffice-portaal. Die site wordt eind dit jaar onderworpen aan een proef waarbij een beperkt aantal klanten gebruik kan maken van de online-functionaliteit.
In de eerste helft van volgend jaar zal Sun zijn Starportal verder uitbouwen en beschikbaar stellen. Daarmee komt de online-uitvoering van dit kantoorpakket rond dezelfde tijd uit als de tegenhangers van Microsoft en Corel.
Uit een privé-onderzoek van adviesbureau Gartner Group blijkt dat het overgenomen Stardivision vier belangrijke ontwikkelaars is kwijtgeraakt. Die programmeurs zijn opgestapt naar Suns aartsrivaal Microsoft. Verder zou Sun nog functionaliteit moeten implementeren en testen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable