Lotus integreert chat-functie in Notes

Lotus Development integreert zijn 'instant messaging'-applicatie in de Notes-groupware. Die software voor 'direct chat', Sametime genaamd, moet werknemers beter in staat stellen online te werken binnen geografische verspreide groepen.

Volgens de leverancier wordt Notes versie 5 (R5) hiermee de eerste email-programmatuur die ook een directe communicatievorm biedt. Sametime was al te integreren met applicaties die draaien binnen Notes en Domino, maar is nu ook gekoppeld aan de email-functionaliteit van de groupware zelf.
Gebruikers kunnen dankzij die integratie in het adressenboek zien wie er op dat moment online is, om dan meteen berichten uit te kunnen wisselen. Bij email is het vaak de vraag of de ontvanger het bericht wel tijdig ontvangt.
Overigens moeten Notes-gebruikers deze functionaliteit wel apart aanschaffen en installeren. De integratie met Sametime is beschikbaar in de volgende kwartaal-opwaardering van Notes R5, die eind dit jaar moet uitkomen.
Andere leveranciers van email-systemen voor bedrijfsgebruik hebben ook plannen om 'instant messaging' toe te voegen aan hun producten. Tot op heden zijn echter geen details over de tijdschema's onthuld.
Microsoft wil zijn Messenger (IM) opnemen in Exchange 2000, dat volgend jaar uitkomt. Novell zal de concurrerende Instant Messenger (AIM) van America Online verwerken in de volgende versie van Groupwise.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-15T00:00:00.000Z Redactie Computable