Gore en pers bezoeken Microsoft-campus

Vice-president Al Gore mag vandaag bij zijn bezoek aan het hoofdkwartier van Microsoft alsnog een gevolg aan journalisten meenemen. De Democratische politicus eiste afgelopen vrijdag ineens dat zijn bezoek open moest staan voor de pers.

Microsoft laat normaal gesproken geen journalisten toe op zijn campus. De softwareleverancier hanteert hiervoor een officieel beleid, waar hij zelden van wil afwijken. Gore dreigde echter het hele bezoek af te blazen.
De politicus, die bij de komende verkiezingen zal meedingen naar het presidentschap, mag zijn tournee over de Microsoft-campus nu wel laten vastleggen door de pers. Overigens is dit dezelfde Gore die tijdens een interview op CNN nonchalant opmerkte dat hij nauw betrokken was bij de oprichting van Internet. Dat dit chronologisch niet mogelijk was, leek hem niet te deren.
Vice-president Gore wordt vandaag bij Microsoft ontvangen door Jeff Raikes, vice-president bij het aangeklaagde bedrijf. Opperbaas Bill Gates heeft namelijk elders verplichtingen; hij hield gisteravond de openingstoespraak op de Comdex-beurs in Las Vegas.
Het Microsoft-hoofdkwartier is de afgelopen maanden bezocht door meerdere politici, waaronder de Republikeinse potentiële presidentskandidaat George Bush junior. De softwareleverancier heeft zijn politieke invloed de laatste twee jaar aanzienlijk vergroot, net zoals zijn bijdragen aan met name de partijkas van de Republikeinen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-15T00:00:00.000Z Redactie Computable