Weer geruchten overname Corel door Adobe

Het gerucht over een ophanden zijnde overname van Corel door Adobe Systems heeft de kop weer opgestoken. De beurs reageerde daarop direct met een forse prijsstijging van het Corel-aandeel.

Op de beurs van Toronto ging het aandeel met 75 Canadese dollarcent omhoog tot 7,25 Canadese dollar. Op de Nasdaq nam het aandeel met 41 dollarcent toe tot 4,97 Amerikaanse dollar. Er werden daar in een dag meer dan 5,5 miljoen aandelen verhandeld.
Ondertussen blijven Adobe en Corel zelf zwijgzaam. De eerste geruchten ontstonden al in februari en zorgden ervoor dat de Canadese producent van ondermeer Coraldraw en Wordperfect een zogenoemde 'gifpil'-constructie ontwikkelde. Hiermee kon een vijandige overname door dees of gene worden afgeschoten. Voor sommige marktanalisten zal het altijd bij geruchten blijven. "Adobe heeft meerdere malen bekend gemaakt op overnamepad te zijn, maar het zou zich richten op kleine ondernemingen. Corel valt niet in die categorie. Ik zou niet weten wat een overname voor Adobe aan voordelen biedt. Ik heb er dan ook weinig vertrouwen in", aldus Jay Vleeschhouwer, een 'Adobe-watcher' van Merrill Lynch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.