HP's Java-kloon Chai krijgt Oracle 8i

Oracle integreert de lichte versie van zijn 8i-databank in Chai, het gekloonde Java-platform van Hewlett-Packard (HP). De databankleverancier probeert zijn 8i Lite al enige tijd aan de man te brengen als hét Internet-platform voor mobiele computers en ingebedde systemen.

HP positioneert zijn Chai, in wezen een JVM (Java Virtual Machine) met een reeks hulpmiddelen, als een geïntegreerd platform voor communicatie tussen taakgerichte informatie-apparaten (appliances).
De vandaag onthulde overeenkomst tussen Oracle en HP voor het koppelen van Chai en 8i Lite moet het bereik van beide producten vergroten. Waarschijnlijk zal deze integratie vooral het werk van software-ontwikkelaars vereenvoudigen. Zij kunnen voor data-opslag de functionaliteit van 8i Lite gebruiken, terwijl Chai voor de netwerk-communicatie zorgt.
"Oracle 8i Lite en Chai verhogen het IQ van informatie-appliances. Ingebedde systemen die zowel een netwerk-bewust samenwerkend platform als een betrouwbare, schaalbare en slanke databank ontberen, worden in een snel tempo computer-dinosaurussen", zegt Denise Lahe, bij Oracle vice-president voor mobiele en ingebedde producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.