NEC concentreert PC-tak in Nederland

NEC herziet zijn wereldwijde PC-strategie en concentreert zijn activiteiten op dat vlak nu in het Nederlandse Wijchen. Dochteronderneming Packard Bell NEC wordt hernoemd tot NEC Computers International.

Die nieuwe Europese organisatie zal voortaan alle PC-zaken afhandelen buiten China en Japan. Het Japanse NEC zal die twee Aziatische markten zelf bedienen. NEC Computers International is voor 95,6 procent in handen van NEC en voor 4,4 procent eigendom van het Franse Groupe Bull.
De merknaam Packard Bell geniet in de Verenigde Staten (VS) geen goed imago en verloor de laatste tijd dan ook fors marktaandeel. Dit was reden voor NEC om 80 procent van zijn 2600 personeelsleden in de VS te ontslaan en zich grotendeels terug te trekken uit die markt.
Packard Bell heeft in Europa nog wel enige status als PC-leverancier en zal dus voortaan alle PC-activiteiten van NEC verzorgen. In tegenstelling tot de Amerikaanse tak draait Europa wel met winst.
Het restant van de Amerikaanse PC-tak wordt herdoopt tot NEC Computers en zal de bestaande bedrijfsklanten nog bedienen. Die gebruikers kunnen hun onderhoud en ondersteuning voortaan betrekken van het nieuwe bedrijf dat de Japanse moedermaatschappij nu opzet. Die Amerikaanse onderneming wordt weer een dochter van het Europese NEC Computers en moet volgend jaar al winstgevend zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.