Microsoft overlegt met Justitie en rechter

Juristen van Microsoft hebben morgen een overleg met het Amerikaanse ministerie van Justitie en rechter Thomas Penfield Jackson. De drie partijen bespreken de volgende fases van het antitrustproces tegen Microsoft.

Ook vertegenwoordigers van de negentien staten die de softwareleverancier hebben aangeklaagd, zullen aanwezig zijn. Tijdens deze bijeenkomst zullen de juristen van de strijdende partijen samen met de rechter bepalen of de volgende fase van de rechtszaak bijvoorbeeld mondelinge betogen zal bevatten.
Dit is het eerste overleg sinds rechter Jackson zijn 'feitenvinding' heeft onthuld. Daarin bepaalde hij dat Microsoft een monopolie is, die positie misbruikt en dat concurrenten en consumenten daardoor benadeeld worden.
De rechter zal nu zijn bevindingen toetsen aan de wet om de resultaten daarvan te onthullen middels een reeks geschreven verklaringen. De eerste daarvan komt 6 december uit en de laatste moet op 31 januari bekend zijn. Indien de magistraat oordeelt dat Microsoft de wet heeft geschonden, zal hij vervolgens uitspraak doen over sancties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable