Gates overweegt schikking buiten het hof

Microsoft-topman Bill Gates wil het antitrustproces tegen zijn bedrijf nog altijd zo snel mogelijk oplossen. De mede-oprichter laat in een interview met Time Magazine weten dat hij de zaak eventueel buiten het hof om wil schikken.

Gates zegt bereid te zijn tot compromissen, mits dat niet botst met Microsofts vermogen functionaliteit toe te voegen aan zijn besturingssysteem Windows. Opvallend genoeg sluit de Microsoft-directeur de mogelijkheid van het opbreken van zijn softwarefirma niet uit.
Woordvoerders van het bedrijf laten weer weten dat een splitsing niet acceptabel is. Gates ging in het Time-interview niet in op het mogelijke opdelen van Microsoft. "Ik kan nu niets zeggen over wat de details van een schikking zouden kunnen zijn." Hij wees wel het vrijgeven van de Windows-broncode af, aangezien dat consumenten zou blootstellen aan het gevaar van inconsistentie.
Ondertussen blijkt uit een enquete van het Amerikaanse IT-blad Computerworld dat de meeste IT-managers voorstander zijn van het beboeten en eventueel opbreken van Microsoft. Het blad meldt dat 79 procent van de IT-directeuren bij grote Amerikaanse bedrijven vóór deze harde aanpak is.
Het ministerie van Justitie heeft echter al besloten geen financiële sancties na te streven. Opvallend genoeg wijst de enquete van Computerworld tegelijkertijd uit dat 66 procent van de IT-managers van mening is dat alleen licht overheidsingrijpen noodzakelijk is. Dit staat haaks op het harde oordeel van de eerder genoemde 79 procent.
Bovendien zegt 67 procent dat Microsoft de innovatie in de IT-sector niet nadelig heeft beïnvloed. En maar liefst 93 procent van de ondervraagde IT-managers denkt dat het uiteindelijke oordeel van de rechter in de praktijk weinig invloed zal hebben op Microsofts manier van zakendoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.