Comdex: Intel erkent chip-tekorten

Intel bevestigt eerdere berichtgeving dat het niet kan tegemoetkomen aan de vraag voor zijn nieuwe 0,18 micron Pentium III-processoren. Die Coppermine-chips voor laptop- en desktopcomputers zijn slechts mondjesmaat verkrijgbaar.

Dit zei Pat Gelsinger, vice-president en algemeen directeur van Intels divisie voor desktopproducten, gisteravond op de Comdex-beurs in Las Vegas. Hij wijt dit probleem aan de overgang van 0,25 micron-productie naar het kleinere, energie-zuinigere 0,18 micron. Daarnaast zou Intel de vraag hebben onderschat, aldus de topman.
Inmiddels hebben de meeste PC-fabrikanten, waaronder IBM en Dell, al zware systemen aangekondigd met de nieuwe, snelle processoren. Intel-concurrent AMD ziet zijn kans schoon en meldt dat zijn processorproductie op schema ligt.
Ondertussen doen er berichten de ronde dat Intel vanwege de toenemende druk van AMD zijn 800 MHz Pentium III vervroegd uitbrengt. Die Coppermine-variant komt nu in het eerste kwartaal van volgend jaar al uit. Volgens de oorspronkelijke planning zou die processor pas in het tweede kwartaal uitkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable