Comdex: Windows CE verliest aanhangers

Microsofts mini-besturingssysteem Windows CE verliest in hoog tempo aanhang onder fabrikanten van palmcomputers (pda's). Gisteren maakte Everex Systems bekend dat het stopt met zijn CE-handcomputers. Op de Comdex-beurs doen berichten de ronde dat ook Compaq deze stap wil nemen.

Die computerfabrikant is één van Microsofts grootste partners op het gebied van Windows CE. Het feit dat Compaqs onderzoeksafdeling al enige tijd een eigen project heeft voor een draadloze handcomputer, komt dan ook hard over. De groep werkt onder de codenaam Itsy aan een hand-machine die het 'open source' besturingssysteem Linux gebruikt.
De Itsy moet een zeer laag stroomverbruik hebben en ook functionaliteit bieden voor hetlive afspelen van online-videobeelden. Het lijkt er op dat Compaq dit project wil verwerken in een eigen uitvoering van de samen met Microsoft ontwikkelde Web Companion.
Die nieuwe palmcomputer is aan het begin van de Comdex gelanceerd door Microsoft-topman Bill Gates. De Web Companion moet in diverse vormen en maten op de markt komen. Het valt echter te betwijfelen of Gates in zijn visie voor dit apparaat een Linux-kernel heeft opgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable