Ellison: 'best of breed' werkt niet

Het samenvoegen van applicaties die elk op hun eigen gebied het beste zijn, is de verkeerde manier om software aan te schaffen. Dit zei Oracle-president Larry Ellison gisteren in zijn toespraak op de Openworld-conferentie in Los Angeles.

De topman roept gebruikers op hun oude applicatie-software overboord te gooien en te vervangen door geïntegreerde front- en back-office programmatuur. De leverancier van die vervangende software is vanzelfsprekend Oracle, aldus Ellison.
Het koppelen van zogenoemde 'best of breed'-programma's werkt niet, omdat die elementen niet goed zouden samengaan. "De stukken moeten wel passen. En Oracle is de enige leverancier die klanten het benodigde integratie-niveau kan bieden", zegt de breedsprakige Oracle-president. Vervolgens haalde hij uit naar concurrenten Sap, Baan, Siebel en JD Edwards. Die leveranciers van software voor bedrijfsautomatisering (erp) en klantenrelatiebeheer (crm) kunnen hun applicaties niet als één systeem laten functioneren. Het onderscheid tussen erp en crm is dan ook waanzin, redeneert Ellison.
Ironisch genoeg klinkt in deze woorden de echo door van de toespraak die Baan-topvrouw Mary Coleman vorige week gaf op de Baanworld 99-beurs in Wenen. "Oracle, Sap en JD Edwards halen niet het niveau van integratie dat onze technologie biedt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable