Salaris systeembeheerder in de lift

Hoewel de systeembeheerder binnen de ict niet het hoogste salaris ontvangt, hebben werknemers in die functie het niet slecht. De salarissen voor systeembeheerders zijn afgelopen jaar flink gestegen.

Een systeembeheerder ontvangt een gemiddeld vast salaris van 34.601 euro. Dat is een stuk minder dan de ruim 45.028 euro die een ict’er door de bank genomen verdient, aldus het beloningsonderzoek van De Breed & Partners van vorig jaar.

Toch hebben systeembeheerders niet te klagen; het basissalaris is vooral in de tweede helft van 2007 flink gestegen, vertelt Judith van Bokhorst van De Breed & Partners. Tussen juni 2006 en juni 2007 was het loon ongeveer 2.500 euro lager dan in de tweede helft van vorig jaar.

Rust

Volgens Van Bokhorst zijn de afgelopen periode veel mensen van baan gewisseld. “Dat heeft de salarissen wat opgedreven”, legt ze uit. “Als in maart en april de salarisonderhandelingen achter de rug zijn, verwacht ik ook nog wel een stijging. In de tweede helft van het jaar wordt de hoogte van de salarissen waarschijnlijk weer wat stabieler.” 

Naast het basissalaris zijn er nog de extra’s. Iets vaker dan collega’s in andere ict-functies krijgen ze van de baas een privé-internetaansluiting (33%) en een mobiele telefoon (63%). Voor gemiddeld een derde van de systeembeheerders staat er een auto van de zaak op de parkeerplaats. Dat is meestal een Opel Astra. Bovendien kan ruim de helft op kosten van de baas gebruikmaken van een laptop en cursussen en opleidingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik snap deze zin niet:
Een systeembeheerder ontvangt een gemiddeld vast salaris van 34.601 euro. Dat is een stuk minder dan de ruim 45.028 euro die een ict'er door de bank genomen verdient.

Kan iemand het uitleggen

34000 is toch minder dan 45000? Dat lijkt me niet zo moeilijk. Die 34000 hoort bij systeembeheerders, die 45000 is het gemiddelde over de beroepsgroep van alle ict-functies.

De zinssnede "door de bank genomen" is wat Joost zal bedoelen.
En ik moet zeggen... ik heb ook geen idee wat daar mee bedoeld wordt.

'Door de bank genomen' kun je op verschillende manieren uitleggen ;)
Hier wordt iets bedoeld in de zin van 'doorgaans'

Die 34.601 euro is mijns insziens ook een beetje met de natte vinger gedaan.
Een Junior beheerder zal dit wellicht verdienen, maar iemand met ruime ervaring in bijvoorbeeld zware Microsoft-omgevingen en Netwerken zit ook wel boven de 40.000 hoor.
Tja, als je de riante salarissen van een aantal IT-Consultants gaat meerekenen, kom je rond de 45000 uit ja...

Beste Raymond,

Ook it-consultants en freelance programmeurs die met 100 euro per uur naar huis gaan zijn it'ers! Die tellen dan toch wel degelijk mee met het gemiddelde!? Als je alle dure beroepen gaat skippen zijn je bevinden niet representatief, nu wel!

De uitkomst van het onderzoek is echt niet raar. En laten we eens eerlijk zijn, "die jongens van systeembeheer" staan wel altijd voor ons klaar!

Salaris systeembeheerder in de lift .. niet bij Atos Origin hoor al hoe wel we wel een lift hebben hier in het gebouw

Wat bedoeld wordt is dat Banken rekenen met een schaalverdeling. Zo worden beroepen in een gemiddeld schaalverdeling geplaatst op basis van inkomsten. Ga je naar de bank voor het aanvragen van een hypotheek, dan weet de bank waarmee zij moeten rekenen. Omdat zij een beter beeld van de doelgroep hebben door gebruik te maken van Bench Marketing.
Kortom de bank heeft een gemiddelde schaalverdeling van 40.000 terwijl je werkgever een verdeling heeft van 35.000.

Het is dus niet zo dat je werkgever uitgaat van de 40.000 van de bank. Dus als je denkt dat je daardoor meer kan vragen dan heb je het mis. :(

Consultants vallen weer onder een andere schaalverdeling binnen de bankverdelingen. Dus die worden niet meegenomen in dit verhaal. En ja, zij verdienen iets meer omdat ze ook meer kennis hebben (soms) of van verwacht wordt dat ze meer kennis hebben.

Maar niet te min ben jij ICT-er, dan zit je in de lift voor de komende periode want de regering zal toch iets gaan moeten doen met de salarissen omdat alles duurder wordt (USA $) en aangezien wij ICT-ers broodnodig zijn in deze maatschappij kunnen we later meer eisen stellen. Tenminste voor degene die ballen hebben om dat te doen.

Ben zelf Senior Systeembeheerder, 60K per jaar...25 jaar ervaring. Windows, Linux, Unix, BSD, Cisco, SAP, Security, projecten opzetten, begeleiden en uitvoeren.... Voor 35K doe ik dat niet hoor. Wellicht moet mijn titel dus maar anders...."manusje van alles" ofzo.

63k per jaar + auto + laptop + telefoon + trainingen + pensioen van de zaak. 5 jaar werkervaring. IT consultant.

Goh, nu ben je wel het mannetje hoor met je 63k. Heb je verder nog een leven ?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-10T16:21:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.