Begin volgend jaar 600 MHz-versie Celeron

Intel bevestigt dat het in de eerste helft van volgend jaar met een 600 MHz-uitvoering komt van zijn Celeron-processor. De chipreus staat onder toenemende concurrentiedruk, onder meer op het gebied van chips voor laaggeprijsde PC's.

Zo komt chipsetfabrikant Via Technologies, sinds kort ook processorproducent, eind dit jaar nog met zijn Joshua-processor. Dat product gebruikt dezelfde Socket 370-aansluiting als Intels Celeron. Concurrent AMD komt volgend jaar met nieuwe uitvoeringen van zijn goedkope K6-2- en K6-3-processoren op 0,18 micron.
"Wij zullen een agressieve strategie blijven nastreven in het marktsegment voor goedkope PC's", zegt manager Seth Walker van Intel. Die houding zal het bedrijf nodig hebben; AMD komt dit jaar nog met een 533 MHz-versie van zijn K6-2, terwijl de Celeron pas aan het begin van 2000 van 500 naar 566 MHz gaat.
De verhoging van de Celeron-kloksnelheid bereikt Intel vooral door de overstap naar een 0,18 micron-productieproces. Afgezien van de nieuwste Pentium III Coppermine-processoren - die nog schaars zijn - fabriceert Intel al zijn chips nog op 0,25 micron.
Het bedrijf heeft nu de prijzen voor zijn Celeron-reeks verlaagd, ter voorbereiding op het Kerstseizoen. AMD en Via hebben al laten weten mee te gaan in een prijzenoorlog; de eerstgenoemde fabrikant met zijn huidige én toekomstige chips, de tweede met zijn aanstaande Joshua-processor en opvolger Samuel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable