W3C hecht goedkeuring aan XML-technologieën

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft twee XML-technologieën (Extensible Markup Language) verheven tot status van 'aanbevolen'. Dit is de laatste stap op de route naar een officiële erkenning als W3C-standaard.

Het gaat nu om Extensible Stylesheet Language Transformations (Xslt) en Xpath. De eerstgenoemde technologie helpt bij het transformeren van de structuur van een XML-document. De tweede technologie is een programmeertaal waarmee gebruikers bepaalde stukken van een XML-document kunnen adresseren.
Samen kunnen deze twee software-vormen bijvoorbeeld een XML-boek dat is ingedeeld in hoofdstukken automatisch voorzien van een inhoudsopgave en een index. Gebruikers kunnen met Xpath dan ook nog de indeling bekijken en indien nodig wijzigen.
Onder meer Adobe Systems, IBM, Lotus Development, Microsoft, Novell, Oracle en Sun Microsystems hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de specificatie voor Xslt. Xpath is tot stand gekomen door samenwerking van onder andere Commerce One, IBM, Microsoft, Oracle en Sun.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.