Ericsson ziet de toekomst zonnig in

De Zweedse aanbieder van telecom- en netwerkapparatuur Ericsson noteert over het derde kwartaal een omzetgroei van 14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De goede cijfers maken het volgens de Zweedse onderneming mogelijk om de verwachtingen over het lopende boekjaar naar boven toe bij te stellen. Het bedrijf verwacht voor 1999 een omzettoename van 12 tot 15 procent, waar het eerst uitging van 10 procent. Dat zou moeten leiden tot een winst voor belastingen van vijftien- à zestien miljard Zweedse kronen (3,75- à vier miljard gulden).
Er is overigens wel een dissonant te noteren in Ericssons kwartaalcijfers. De divisie Consumentenproducten blijft ruimschoots achter bij de rest. Waar de afdelingen Netwerkbeheer en Enterprise Solutions over de eerste negen maanden van dit jaar een omzetgroei laten zien van respectievelijk 23 en 21 procent, is bij Consumentenproducten sprake van een omzetverlies van 9 procent. De totale omzet van Ericsson nam in de eerste negen maanden toe met 13 procent.
Ook voor de toekomst verwacht Ericsson sterke groei in de markten van netwerkbeheer en bedrijfsoplossingen. Met name op het terrein van mobiele netwerken zijn de Zweedse verwachtingen hooggespannen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.