CSC presteert volgens verwachtingen

Computer Sciences Corporation (CSC), de Amerikaanse leverancier van IT-diensten, heeft over het tweede kwartaal cijfers gepresenteerd die volledig overeenkomen met de verwachtingen van Wallstreet-analisten.

Daarnaast maakte de firma bekend dat ze een bestaand uitbestedingscontract met United Technologies Corporation (UTC) wil uitbreiden. Een vernieuwd contract moet volgens CSC in de toekomst zo'n negenhonderd miljoen dollar extra opleveren.
Over het tweede kwartaal van het lopende boekjaar noteerde CSC een nettowinst van 89,9 miljoen dollar (183,4 miljoen gulden). Dat is 22,7 procent meer dan de 73 miljoen uit dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam ten opzichte van die periode toe met 15,1 procent, tot 2,13 miljard dollar (4,35 miljard gulden). Over het gehele boekjaar verwacht de onderneming de voorspelde omzet van 5,1 miljard dollar ruimschoots te overtreffen. De orderportefeuille is inmiddels dusdanig goed gevuld, dat het bedrijf al 'zeker' is van een omzet van 5,3 miljard.
Bovendien maakte CSC bekend dat het uitbestedingscontract met UTC wordt uitgebreid. Met dat tienjarige contract was een bedrag gemoeid van 1,2 miljard dollar. Dat wordt volgens CSC verhoogd tot 2,1 miljard. CSC verzorgt de ondersteuning van 44 duizend desktop-PC's en de helpdesks, en de engineering van alle werkstations, netwerken, servers en mainframes van de vijf UTC-divisies: Pratt & Whitney, Otis Elevator, Carrier, Sikorsky Aircraft en Hamilton Sundstrand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.