Vodafone doet vijandig bod op Mannesmann

Vodafone Airtouch heeft zijn overnamebod op Mannesmann verhoogd. De Engelse aanbieder van mobiele telefonie heeft nu 273 miljard gulden (124 miljard euro) over voor het Duitse bedrijf.

Als de acquisitie doorgaat is het de grootste uit de geschiedenis. Het gaat deze keer om een vijandige overname. De directeur van Mannesmann, Klaus Esser, weigert verdere besprekingen te voeren met het Britse bedrijf. Daarom richt zijn collega Chris Gent van Vodafone zich nu rechtstreeks tot de aandeelhouders van het Duitse bedrijf.
Mannesmann werkt nu hard aan zijn verdedigingslinie. Zo startte het bedrijf een rechtszaak tegen de zakenbank Goldman Sachs, adviseurs van Vodafone. Mannesmann beweert dat de bank geheime informatie over het Duitse bedrijf bezit en daarom Vodafone niet kan begeleiden. De rechtbank in Londen wees de eis af. Verder heeft Mannesmann het Engelse bedrijf Orange overgenomen. Volgens Engels mededingingsrecht mag Vodafone niet twee Britse telecomaanbieders bezitten en moet het, na een eventuele overname van Mannesmann de dochter Orange afstoten. De strijd is dus nog niet beslist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable