AOL geeft code Instant Messenger weer vrij

America Online (AOL) staat op het punt delen van de broncode van zijn Instant Messenger-software (AIM) weer vrij te geven. Deze nieuwe 'open source'-delen komen uit nu Microsoft zijn compatibiliteitsstrijd met AOL heeft opgegeven.

De online-dienst had eerder dit jaar al stukken code als 'open source' uitgebracht om websites in staat te stellen 'directe chat' te bieden middels AIM. Microsoft gebruikte de gepubliceerde details over AIM's communicatieprotocol echter om zijn eigenmessaging-software aan te laten sluiten op die van AOL. Dat schoot dat laatstgenoemde bedrijf in het verkeerde keelgat; AOL trok de vrijgegeven code en begeleidende documentatie weer terug, wat leidde tot de chat-oorlog.
In die strijd was Microsoft opvallend genoeg voorvechter van open standaarden en compatibiliteit. De softwareleverancier heeft vorige week echter de strijd opgegeven toen het aankondigde dat de nieuwe versie van zijn Messenger niet meer zou communiceren met AIM.
AOL meent dat de kust nu weer vrij is en werkt verder aan een nieuwe versie van de Unix-versie van zijn software voordirect chat. Die applicatie, genaamd Tik, zal begin volgende maand eindelijk voorbij de status van beta-versie komen. AOL werkt hierbij samen met de standaardenorganisatie Internet Engineering Task Force (Ietf).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable