Rechter benoemt bemiddelaar voor schikking

Rechter Thomas Penfield Jackson heeft een onafhankelijke bemiddelaar aangewezen in de antitrustzaak tegen Microsoft. Analisten zien door de komst van rechter Richard Posner de kans op een schikking aanzienlijk toenemen.

Jackson maakte afgelopen vrijdagavond de benoeming van zijn collega uit het hoger gerechtshof bekend. Posner is hoofdrechter van hetCourt of Appeals in Chicago en expert op antitrust-gebied. Deze beslissing van Jackson schept een precendent; normaal gesproken dient een advocaat of professor in de rechten als bemiddelaar.
Posner is volgens Amerikaanse juristen een conservatieve antitrust-kenner die slechts een paar evenknieën heeft op dit gebied. Hij koestert een sceptische houding ten opzichte van antitrust-tegenmaatregelen als gedwongen opsplitsing van bedrijven. Bovendien staat de rechter kritisch tegenover een aantal van de argumenten waar Justitie op steunt in deze zaak.
Al met al heeft deze bemiddelaar zowel de kennis als status om beide partijen nader tot elkaar te laten komen. Experts bejubelen dan ook het onorthodoxe besluit van rechter Jackson om deze man de onderhandelingen tussen het ministerie van Justitie en Microsoft te laten overzien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.