Justitie en Microsoft blij met bemiddelaar

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en Microsoft zijn eensgezind in hun tevredenheid over de aanstelling van de bemiddelaar in hun antitrustzaak. Rechter Jackson stelde beide partijen donderdagmiddag op de hoogte van zijn besluit.

Tot op heden mislukten alle pogingen van districtsrechter Thomas Penfield Jackson om Justitie en Microsoft tot een schikking te krijgen.
Opperrechter Richard Posner van het hoger gerechtshof in Chicago zal nu bemiddelen bij de schikkingsgesprekken tussen de juridisch strijdende partijen. Deze antitrust-expert is voorstander van anti-monopoliewetten, maar heeft daarbij ook oog voor de economische relaties en verwikkelingen. Juist die eigenschap maakt hem zeer geschikt als bemiddelaar in deze rechtszaak.
Toch betekent de benoeming van de zestigjarige Posner niet dat de ingezette rechtsgang vertraging oploopt. Het donderdag onthulde tijdsschema voor de verklaringen en weerwoorden van Justitie en Microsoft blijft gehandhaaft. Juridische experts menen dat de recent onthulde, strenge 'feitenvinding' van Jackson de softwareleverancier aanzet tot een meer soepele houding in de onderhandelingen voor een schikking. Microsoft heeft in het openbaar altijd volgehouden te willen schikken, maar tot op heden werd die bereidheid nog al eens in twijfel getrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable