SGI praat over verkoop Cray Research

SGI onderhandelt met de relatief onbekende IT-investeerder Gores Technology Group over het verkopen van zijn dochteronderneming Cray Research. De twee bedrijven zouden al ongeveer twee maanden aan de onderhandelingstafel zitten.

Cray-eigenaar SGI bevestigt dat het gesprekken voert voor de verkoop van de supercomputer-fabrikant, maar noemt vooralsnog niet de namen van zijn gesprekspartners. Toch lijkt het er op dat Gores de uiteindelijke koper van Cray zal worden.
Die IT-groep zou oorspronkelijk 100 miljoen dollar hebben geboden voor de noodlijdende fabrikant van supercomputers. Dat bod is echter gezakt nadat het Cray had doorgelicht. SGI en Gorer verstrekken geen commentaar. "De gesprekken zijn in een vergevorderd stadium", is het enige dat de Amerikaanse SGI-woordvoerder Steve Conway kwijt wil.
SGI bracht Cray in januari dit jaar onder in een aparte bedrijfseenheid. Dat 'afstoten' maakte deel uit van de zoveelste bedrijfsbrede reorganisatie die ook nog eens 1500 banen kostte. De computerfabrikant meldde toen dat het gesprekken voerde met andere bedrijven om Cray middels een samenwerking te exploiteren.
De supercomputer-fabrikant is drieënhalf jaar geleden voor 700 miljoen dollar in handen van SGI geraakt. Cray had toen ongeveer 4500 werknemers en een jaarlijkse omzet van 900 miljoen dollar. De groei van het bedrijf leed echter onder dalingen in het budget van zijn grootste klanten; het Amerikaanse ministerie van Defensie en nationale onderzoekscentra.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable