Blair en Schröder ruziën over Mannesmann

Zowel Duitse als Britse politici laten zich nu uit over het vijandige overnamebod van Vodafone Airtouch voor Mannesmann. De Duitse kanselier Gerhard Schröder is in wezen tegen de overname, maar zegt niet automatisch partij te kiezen voor Mannesmann.

De Britse premier Tony Blair laat zich ook niet onbetuigd en heeft Schröder officieel verzocht zijn kritiek op Vodafone te matigen. Dit laatste nieuwsfeit meldt het Britse dagblad The Independent. Een woordvoerder van Blair bevestigt dat deze kwestie is aangesneden bij de Duitse bondskanselier.
Schröder verklaarde gisteren tijdens een bijeenkomst in Florence nog dat hij over de overname-ambities van Vodafone nog geen contact heeft gehad met Blair. "Het is, voor dit moment, aleen een kwestie tussen twee bedrijven."
Het Duitse blad Focus meldt echter dat Schröder reeds actie heeft ondernomen voor de versnelde invoering van een Europese richtlijn die overnames door 'buitenlandse' bedrijven moet bemoeilijken. Vodafone en diverse Britse media vinden dergelijke 'nationale sentimenten' achterhaald of ronduit ouderwets.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.