China wil goedkope Internet-toegang bieden

De Chinese overheid wil garant staan voor goedkope Internet-toegang voor de 1,3 miljard inwoners van het land. Dit zei Chang Xiaobing, assistent-directeur van het administratiebureau voor telecommunicatie van het Chinese ministerie van Information Industry.

Het informatie-ministerie bepaalt samen met de Chinese ministers het beleid en het wettelijk raamwerk voor de IT- en telecommunicatie-industrie van het communistische land.
Chang zegt dat het prijsniveau voor toegang het belangrijkste element is voor de acceptatie van Internet. De top-ambtenaar verklaarde ook dat de nationale overheid (in Beijing) steun zal verlenen aan dienstverleners die applicaties via het web willen aanbieden.
Deze uitspraken deed de assistent-directeur in zijn toespraak op het jaarlijkse Asia Pacific Information Technology Summit. Op die bijeenkomst dit jaar waren veel directeuren van IT-bedrijven aanwezig; zij wilden Chinese gezagsdragers uithoren over de commerciële gevolgen van de vorige week bereikte toenadering tussen China en de Verenigde Staten.
Eind vorige week sloot de Chinese regering namelijk een overeenkomst met de Wereld Handelsorganisatie (WTO) voor het openen van de Oosterse telecom- en Internet-markt voor buitenlandse ondernemingen. Zodra China toetreedt tot de WTO mogen Westerse bedrijven zich tot 49 procent inkopen bij Chinese bedrijven. Dat percentage stijgt tot 50 procent na twee jaar WTO-lidmaatschap van China.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.