AMD staat klaar met 750 MHz Athlon

AMD treedt eind deze maand naar buiten met een 750 MHz-uitvoering van zijn Athlon-processor. De officiële introductie zal naar verluidt op 29 november plaatsvinden.

Vlak voor die lancering zal de chipproducent zijn lopende reclamecampagne aanzwengelen. Daarin vergelijkt het bedrijf zijn processoren met de Pentium III-tegenhangers van Intel wat betreft het prestatieniveau en de prijs. Die vergelijking valt vooralsnog namelijk uit in het voordeel van de Intel-concurrent.
De komst van de veelbesproken 750 MHz Athlon zal ook prijsdalingen inhouden voor de reeds uitgebrachte processoren in die zware reeks. Ondertussen heeft Intel voor zijn lichte Celeron-chips kortingen op stapel staan die half december van kracht worden.
Verder doen er geruchten de ronde dat de chipreus de lancering van zijn 800 MHz Coppermine Pentium III wil vervroegen van het tweede kwartaal volgend jaar naar het eerste kwartaal. De reeds gelanceerde 700 en 733 MHz-uitvoeringen van die 0,18 micron-processor zijn echter nog altijd mondjesmaat verkrijgbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-23T00:00:00.000Z Redactie Computable