Fortune publiceert e-handelaren-lijst

Het Amerikaanse zakenblad Fortune heeft een lijst gepubliceerd met vijftig grootste elektronische handelaren ter wereld. Deze e-50 is afgeleid van de reeds bestaande, vooraanstaande Fortune 500-lijst.

Het blad heeft zijn nieuwe lijst onderverdeeld in vier verschillende categorieën;e-companies, service- en softwarebedrijven, hardwarebedrijven en telecommunicatie-leveranciers. Door die onderverdeling is er geen koploper gedefinieerd.
America Online staat op de eerste plaats van de 'elektronische bedrijven'. Microsoft is eerste bij de softwareleveranciers, IBM staat bovenaan bij de hardwarebedrijven. AT&T is de aanvoerder van de telecomlijst.
De tweede plaatsen zijn weggelegd voor respectievelijk Charles Schwab, Oracle, Lucent en MCI Worldcom. De lijst is opgesteld naar grootte van het bedrijf en omzet.
Fortune erkent zelf al dat de indeling niet geheel logisch is. IBM bijvoorbeeld is ondergebracht in de hardware-categorie, terwijl het grootste deel van de omzet wordt gegenereerd door consultancy-activiteiten.
Cisco, dat op de vijfde plaats staat bij de hardwarebedrijven, is een ander voorbeeld van deze mis-indeling; het bedrijf haalt dagelijks 32 miljoen dollar binnen via zijn online-verkoop. Daarmee verdient het meer dan Amazon.com, dat een derde plaats bekleedt bij de 'e-handelaren'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-24T00:00:00.000Z Redactie Computable