Mannesmann zwicht wellicht voor Vodafone-bod

Mannesmann zal wellicht toch instemmen met een overname door Vodafone indien de koper een hoger bod uitbrengt. Dit zei bestuursvoorzitter Klaus Esser van het Duitse telecomconcern gisteren in het dagblad Rheinische Post.

"Een vriendelijke oplossing is mogelijk als Vodafone zijn bod verhoogt tot een peil dat aanvaardbaar is voor de aandeelhouders van Mannesmann", aldus de topman. Institutionele beleggers in Vodafone hebben dinsdag verklaard een verhoogd bod te zullen steunen. Mogelijk zal hierbij ook contant geld op tafel worden gelegd.
De Britse aanbieder van mobiele telefonie verhoogde vorige week al zijn bod naar een recordhoogte van 273 miljard gulden. Vodafone-directeur Chris Gent deelt mee dat de overnameprijs niet meer zal stijgen. "Het is een mooie prijs voor beide partijen en het is ons definitieve bod."
Gent wil de overnamepoging niet laten uitlopen in een ruzie en roept de Mannesmann-directie op tot onderhandelingen. De topman van het Britse bedrijf dreigt echter wel het bod in januari officieel direct voor te leggen aan de aandeelhouders van de Duitse concurrent.
Inmiddels hebben twee bedrijven met een minderheidsbelang in Mannesmann het huidige bod van de hand gewezen. Dit zijn de investeringsgroep Hutchinson Whampoa uit Hong Kong, met een belang van 10 procent, en de Amerikaanse vakbond AFL-CIO, met een belang van 13 procent. Zij zien in het overgenomen Orange goede mogelijkheden om Mannesmann op eigen houtje te laten uitgroeien tot telecom-wereldmacht.
Ondertussen speelt Vodafone alvast in op de sentimenten van het Mannesmann-personeel. De Britse telefoniefirma is in Duitsland een landelijke advertentiecampagne waarin het beloftes doet over zekerheid van arbeidsplaatsen. Die liggen volgens de vijandige koper bij een wereldmarktleider. "Als u ja zegt, heeft u die arbeidsplaats morgen. Laten we die marktleider oprichten met Duitse deelname", aldus de advertentie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable