Van Oosterom neemt sleutelpositie in Cap

Grondlegger J. van Oosterom van Cap Gemini Nederland heeft een sleutelpositie verworven in het overnameproces van het bedrijf door de Franse moeder. Van Oosterom breidde de afgelopen dagen zijn aandelenbelang in het Nederlandse beursfonds uit tot meer dan 10 procent.

Het Franse Cap Gemini, sinds 1992 eigenaar van bijna zestig procent van de aandelen Cap Gemini Nederland, bracht twee weken geleden een bod uit op het restant van de aandelen. Voor negen aandelen Cap Nederland heeft het vier aandelen Cap Frankrijk over. Het Franse bedrijf wil tenminste 95 procent van de Nederlandse aandelen verwerven. Dat lijkt door de actie van Van Oosterom niet haalbaar.
De motieven Van Oosterom zijn vooralsnog onbekend. Hij gaf tot dusver geen commentaar. Zijn advocaat, mr M. Laumen, sluit niet uit dat Van Oosterom 'het bod te mager vindt'.
Mogelijk heeft de actie van Van Oosterom te maken met de zogenaamde falcons, een soort callopties die Van Oosterom en Mees Pierson in 1997 en 1998 uitgaven. Wellicht wil de aandeelhouder zich indekken voor verplichtingen als gevolg van de falcons. Oosterom richtte het bedrijf Volmac op, dat later opging in Cap Gemini. Tot voor kort had hij een belang van 6,44 procent in het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-01T00:00:00.000Z Redactie Computable