L&H presteert iets beter dan verwacht

Lernout & Hauspie Speech Products (L&H) heeft in het derde kwartaal een netto-inkomen van 9,8 miljoen dollar behaald op een omzet van 87,47 miljoen dollar. Dat komt neer op een winst van 16 dollarcent per aandeel, wat één dollarcent meer is dan Wall Street had verwacht.

De winst is 9 procent gedaald vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet is echter 59,4 procent gestegen. De Belgisch-Amerikaanse leverancier van spraaksoftware heeft in het afgelopen kwartaal enkele overnames gepleegd, die de winst hebben gedrukt.
Zo is L&H nu eigenaar van Articulate Systems, die spraakherkenning voor de medische sector maakt, en het Koreaanse Bumil Information and Communications, dat spraaksoftware ontwikkelt voor de telecomsector. Inclusief deze aanwinsten lag de winst op 18,5 miljoen dollar, oftewel 31 dollarcent per aandeel.
De producten van deze twee bedrijven moeten L&H toegang geven tot specifieke verticale markten. Het van oorsprong Belgische bedrijf wil dan ook diversificeren door niet alleen spraaksoftware maar ook de lucratieve bijbehorende diensten te leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable