Microsoft en Justitie praten met bemiddelaar

Opperrechter Richard Posner heeft morgen een overleg met juristen van Microsoft en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Deze bijeenkomst zal achter gesloten deuren plaatsvinden.

Tot op heden hebben de aangeklaagde softwareleverancier en Justitie al wel gesprekken gevoerd over de mogelijkheden voor het schikken van de lopende antitrustzaak. Die ontmoetingen hebben echter geen resultaat gehad.
Analisten zijn nu gematigd optimistisch over de bijeenkomst die morgen onder leiding van Posner zal plaatsvinden. Die vorige week aangestelde bemiddelaar zal de twee partijen tot een schikking proberen te krijgen. Deze opperrechter staat in hoog aanzien en heeft oog voor zowel juridische als economische belangen en gevolgen.
Volgens 'ingewijde bronnen' van het Amerikaanse dagbladThe New York Times moet een schikking uiterlijk eind januari rond zijn. Anders komt het er niet meer van, aldus de informanten van de doorgaans welingelichte krant.
Verder is Internet-jurist en Harvard-professor Lawrence Lessig weer aangetrokken als expert in het antitrust-proces. Lessig diende vorig jaar als 'special master' voor districtsrechter Thomas Penfield Jackson. Zijn aanwezigheid is door een beroepshof geannuleerd naar aanleiding van een protest van Microsoft. De universiteitsdocent was 'duidelijk bevooroordeeld' ten opzichte van de softwareleverancier, aldus het protest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-29T00:00:00.000Z Redactie Computable